Севиля и Рома тази вечер ще премерят сили на Пушкаш Арена

...
Севиля и Рома тази вечер ще премерят сили на Пушкаш Арена
Коментари Харесай

Финалът на Лига Европа: Севиля и Рома ще определят малкия крал на Европа

Севиля и Рома тази вечер ще премерят сили на " Пушкаш Арена " в Будапеща, с цел да дефинират дребния крал на Европа. Сблъсъкът започва в 22:00 часа. Любопитното е, че испанците са единственият отбор, който е печелил най-вече пъти шампионата. Рома пък е първият притежател на Лигата на конференциите, а при победа един от двата тима ще си обезпечи присъединяване в Шампионска лига.

Наставникът на " вълците " Жозе Моуриньо обаче може да се похвали с обстоятелството, че е триумфирал постоянно в петте си финала в надпреварата на Стария континент. Два от тях са в Шампионска, два в Лига Европа и един в Лигата на конференциите.
 Моуриньо отдаде дължимото на Севиля преди финала в Лига Европа
Моуриньо отдаде дължимото на Севиля преди финала в Лига Европа

За тях е обикновено, за нас - извънредно, споделя треньорът на Рома

" Андалусийците " в началото започнаха присъединяване си в Шампионска лига, само че отпаднаха, откакто бяха в тежка група с Манчестър Сити, Борусия (Дортмунд) и Копенхаген. Във втория по мощ шампионат обаче елиминираха ПСВ (Айндховен), Фенербахче, Манчестър Юнайтед и Ювентус.

Рома от своя страна стартира още в груповата фаза на Лига Европа, където приключи втори, като имаше за противници Бетис, родния Лудогорец и ХИК. След това в директните срещи " джалоросите " се оправиха с РБ Залцбург, Реал Сосиедад, Фейенорд и Байер (Леверкузен).

ФИНАЛЪТ НА ЛИГА ЕВРОПА МЕЖДУ СЕВИЛЯ И РОМА МОЖЕ ДА НАБЛЮДАВАТЕ ПРЯКО Пожарна охрана МAX SPORT 3
 Дибала за Моуриньо: Той е доста специфичен
Дибала за Моуриньо: Той е доста специфичен

Аржентинецът засипа с похвали португалския треньор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР